Dawn Way sau lunga așteptare a lui Dumnezeu

Spectacolul DAWN WAY prin ochii spectatorilor:

Pentru că orice acțiune are și o reacțiune, spectacolul Dawn Way scris de Bogaev, în regia lui Cristian Bajora, ridică următoarea întrebare: Care este reacțiunea unei neacţiuni? Răspunsul îl găsiți în ultima scenă unde Diavolul stă la taclale cu Dumnezeu.

IMG_3513

Dacă ați fi pe un drum știut doar de vânt și ați accidenta mortal pe cineva cu mașina, ce ați face? Dacă ați chema ajutoare ar trebui să spuneți “La revedere!” la tot ce însemna până atunci viață și spuneți “Bine v-am găsit!” oamenilor în dungi, după niște dungi verticale.

Și uite așa un spectru larg de personaje cu advertismenul “inspirate din viața reală ” se confruntă cu o problemă capitală: a pleca sau a ajuta?

Fiecare personaj vine cu zestrea proprie de întâmplări tragico amuzante, iar fiecare scenă este o mică palmă peste față, ca ultima scenă să fie o mare palmă pentru conștiință. Pentru că realizezi: nu ești foarte diferit de personajele prezentate…

Spectacolul este jucat de actori profesioniști și actori amatori. Ceea ce înseamnă că s-a trecut de la preconcepția, numai actorii renumiți pot să te distreze și în acelaşi timp să schimbe ceva în tine, să te miște puțin din locul rigid în care te aflai. Pe scurt, ne-am democratizat în gândire. Doar românii s-au născut actori!

Între țipătul care indică începutul spectacolului și confruntarea dintre adevărații regizori ai vieții, Dumnezeu și Diavolul, timpul trece împreună cu emoții colorate, de la dispreț la empatie, de la tristețe la amuzament. Întreaga paletă de emoții rămâne să o descoperiți pe cont propriu! Dacă nu vă este frică de o palmă peste conștiință, vă invit să descoperiți care este lunga așteptare a lui Dumnezeu.

AUTOR: Dominique Dinescu

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s